ДЕНОВИ НА ЕДУКАЦИЈА - ЛОЗНИЦА 2023

Овој собир го организираше Балканското здружение на медицински сестри, каде учествуваа и повеќе од 30 предавачи од различни области во медицината.

Прочитај повеќе

ПРОМОЦИЈА НА ДРУШТВОТО ЗА ИСТОРИЈАТА НА СЕСТРИНСТВОТО ВО НАШАТА ЗЕМЈА

Во текот на вчерашниот ден беше одржана свечена церемонија на тема „Сестрите низ историјата и сестринството во сегашноста за подобра иднина“. Домаќин на овој настан беше ЈЗУ ГОБ „8ми Септември“ од каде што и започна со работа здружението „ЗА НАС“.

Прочитај повеќе

ПРВАТА НАУЧНА БАЛКАНСКА КОНФЕРЕНЦИЈА: „РАЗВОЈОТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО НА СЕСТРИНСКАТА ПРОФЕСИЈА НА БАЛКАНОТ“

Во периодот од 02.11 до 05.11.2023 година се одржа Првата научна Балканска конференција на тема: „Развојот на образованието на сестринската професија на Балканот“, во Лозница - Тршич.

Прочитај повеќе

ЗМСТАС „ЗА НАС“ ДОБИТНИК НА ПЛАКЕТА ЗА ОСОБЕН ПРИДОНЕС ЗА РАЗВОЈ И ДЕЛОВНА СОРАБОТКА НА ЧЕСТВУВАЊЕТО НА 65 ГОДИНИ ЈУБИЛЕЈ НА JЗУ Специјализирана болница за геријатриска и палијативна медицина “13 Ноември”

Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „ЗА НАС“ оваа година беше добитник на плакета за особен придонес за развој и деловна соработка.

Прочитај повеќе

СЕСТРИТЕ НИЗ ИСТОРИЈАТА И СЕСТРИНСТВОТО ВО СЕГАШНОСТА – ЗА ПОДОБРА ИДНИНА

Настанот ќе се одржи на 16-ти ноември, со почеток oд 14 часот,во големата кино сала на ЈЗУ ГОБ „8-ми Септември“ во Скопје.

Прочитај повеќе