Вести од Новости

ИНТЕРВЈУ: РАБОТНИОТ ДЕН ВО КОВИД ЦЕНТАРОТ НИКОГАШ НЕ ЗАВРШУВА

Иако Ана е пожртвувана медицинска сестра која секојдневно се соочува со огромен ризик за својот живот, но и животот на своите најблиски, до овој момент не била тестирана ниту еднаш.

Прочитај повеќе

ИНТЕРВЈУ: СЕКОЈ ДЕН НАЛИКУВА ЕДЕН НА ДРУГ, НО НЕ ГИ ЗАБОРАВАМЕ НАСМЕВКИТЕ ДУРИ И ПОД МАСКИ

Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „ЗА НАС“ денеска поразговара со Софија Стојкоска, медицински лабораториски техничар кој веќе 10 години е дел од ЈЗУ ГОБ „8ми Септември“ во Скопје, и е директно вклучена во дијагностицирањето и лекувањето на заболените од корона вирусот.

Прочитај повеќе

МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ СО ПОДДРШКА ЗА КОЛЕГИТЕ ОД АДМИНИСТРАЦИЈА

Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „За нас“ ја дава својата поддршка за рамноправно вреднување на трудот и кон колегите административци и технолошкиот персонал кои во текот на пандемијата заедно со медицинскиот персонал се на фронтот борејќи се за здравјето на пациентот.

Прочитај повеќе