ГОДИШНО СОБРАНИЕ ЗА 2020 НА УНИЈАТА НА ЗМСТАС И ЗМСТАС ЗА НАС

Во кратката презентација ќе погледнете слајдови на кои се опишани нашите активности од изминатата година. Таа ги содржи сите објави, искази, медиумски гостувања, јавни обраќања, кампањи, донации, активности за меѓусебна поддршка, заеднички успеси...

Прочитај повеќе

МНТ ВО ЧЕСТ НА БЕЛИТЕ МАНТИЛИ

Претставата „Говорна мана“ ќе се одржи на 14 октомври во 20 часот и за таа цел оставете ги белите мантили и уживајте во актерската игра.

Прочитај повеќе

ДОНАЦИЈА: КОЗМЕТИЧКИ ПАКЕТИ ЗА ХЕРОИТЕ ОД ЈЗУ ГОБ „8МИ СЕПТЕМВРИ“

По многубројните компании кои се огласија на нашиот повик за помош на медицинските сестри кои се вклучени во борбата против пандемијата предизвикана од корона вирусот ни се приклучи и компанијата ДМ која донираше козметички пакети за ковид центарот во ЈЗУ ГОБ „8ми Септември“.

Прочитај повеќе

​ОД НАС ЗА НАС: МЕСЕЧНАТА ЧЛЕНАРИНА ЈА ДОНИРАМЕ ЗА КАМПАЊАТА ЗА ПОМОШ НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ КОИ СЕ БОРАТ ПРОТИВ ПАНДЕМИЈАТА

Се надеваме дека со овој мал симболичен допринос, од нас за нас, ќе успееме да помогнеме во одредени сегменти и да обезбедиме барем дел од неопходните суплементи за медицинските сестри.

Прочитај повеќе

ГОСТИВАР: ПРИСТИГНАА ДОНАЦИИ И ЗА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ВО ЈЗУ ОБ „ФЕРИД МУРАД“

Уште еднаш искажуваме голема благодарност до сите компании кои се и кои ќе бидат дел од нашата кампања. Акцијата на Унијата на ЗМСТАС се покажа како одличен потег и се надеваме дека донациите навистина ќе ни помогнат на сите, бидејќи грижата за јавното здравје е одговорност на сите и секој допринос е добредојден.

Прочитај повеќе